Vastgesteld bestemmingsplan De Bisselt

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 september 2011 het bestemmingsplan De Bisselt, op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, heeft vastgesteld.

Het plan is een integrale herziening van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het gebied globaal begrensd door de Groesbeekseweg, Bisseltsebaan, Mendozaweg en Hendrik van Nassaulaan in Mook.

De door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op:

  • aanpassing van de verbeelding in verband met gedeeltelijke wijziging van de bestemmingsgrenzen t.p.v. de percelen H. van Nassaulaan 29 en Mendozaweg 5, alsmede i.v.m. wijziging van de bestemmingen van het perceel H. van Nassaulaan 5 en toevoeging van een functieaanduiding t.p.v. Bracamonteweg 24;

  • het uitsluiten van de nieuwvestiging van intensieve veehouderijbedrijven;

  • aanpassing van de bouwregels voor de bestemming ‘Recreatie-Verblijfsrecreatie’ en toevoeging van een afwijkingsregeling i.v.m. afstemming op het eerder vastgestelde beleid t.a.v. kleinschalige toeristische verblijfseenheden;

  • verduidelijking van de toelichting t.a.v. de geluidsaspecten en de gesloten anterieure overeenkomsten.

Inzien:

Het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 26 oktober 2011 gedurende de beroepstermijn bij de publieksbalie in het gemeentehuis ter inzage. De stukken zijn ook digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0944.BP10018BISBST-VA01.

Beroep:

Tegen het genomen vaststellingsbesluit is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd. Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig een zienswijze hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen binnen de genoemde termijn beroep instellen bij Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht t.o.v. het ontwerp kan iedere belanghebbende daartegen binnen de aangegeven termijn beroep instellen bij genoemde Afdeling.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Hiertoe dient een belanghebbende, die een beroepschrift heeft ingediend, de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, via voornoemd adres, tevens afzonderlijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Leefomgeving op telefoonnummer 024-6969148

Mook, 14 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar,

de secretaris,

Th.P.G. van der Horst.

De burgemeester,

R.J. Persoon.

Naar boven