Voorkeursrecht WVG Hoeven Zuid-West (Artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Aanwijzing

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maakt op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat zij bij besluit van 18 oktober 2011 twee percelen (sectie H, nummers 786, 1368), gelegen in het plangebied Hoeven zuid-west aan hebben gewezen als gronden, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 WVGem van toepassing zijn, e.e.a. conform de bij dit besluit behorende kadastrale tekening en perceelslijst. Het eerste perceel betreft een agrarisch perceel waarop een sportbestemming is voorzien. Het andere perceel betreft het volkstuinencomplex, waarop woningbouw is voorzien.

Het besluit treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant, te weten 20 oktober 2011. Het besluit vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing ingevolge artikel 3, 4 of 5 Voorkeursrecht gemeenten in werking treedt.

Bezwaar en beroep

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt met bijbehorende stukken met ingang van 20 oktober 2011 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balies 1 en 2 van het serviceloket REZ, Parklaan 15 te Oudenbosch.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden daartegen bezwaar maken.

In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het voorstel waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering).

Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, als onverwijlde spoed dat vereist en op voorwaarde dat zij tevens een bezwaarschrift hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (zoals bijvoorbeeld schorsing) indienen bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Oudenbosch, 19 oktober 2011

Naar boven