Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Adviescommissie Water in verband met de vaststelling van een arbeidsduurfactor (Wijzigingsbesluit Instellingsbesluit Adviescommissie Water)

13 oktober 2011

Nr. IENM/BSK-2011/99435

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en artikel 4 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Instellingsbesluit Adviescommissie Water wordt gewijzigd als volgt:

A

In artikel 2 wordt ‘de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat’ vervangen door: de Minister van Infrastructuur en Milieu.

B

In artikel 5, eerste lid, wordt ‘De Minister van Verkeer en Waterstaat’ vervangen door: De Minister van Infrastructuur en Milieu.

C

In artikel 7, eerste en derde lid, wordt ‘het Ministerie van Verkeer en Waterstaat’ telkens vervangen door: het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

D

Artikel 8 komt te luiden:

Artikel 8

  • 1. Aan de leden, met inbegrip van de voorzitter, wordt een vaste vergoeding per maand toegekend.

  • 2. De toepasselijke arbeidsduurfactor wordt vastgesteld op 0,1 van het maximum van salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 17 oktober 2011.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

J.J. Atsma.

TOELICHTING

Het Instellingsbesluit Adviescommissie Water wordt aangevuld in verband met het vaststellen van een vaste vergoeding per maand voor de leden, met inbegrip van de voorzitter, voor de werkzaamheden van de Adviescommissie Water (AcW). Op grond van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissie kan bij besluit een vaste vergoeding per maand worden toegekend aan de leden. Daarvoor dient bepaald te worden wat de arbeidsduurfactor bedraagt en welke salarisschaal van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 van toepassing is. Onderhavig besluit strekt er toe de arbeidsduurfactor te bepalen op 0,1, hetgeen overeenkomt met 4 dagdelen per maand. Tevens wordt de toepasselijke salarisschaal vastgesteld op schaal 18. Dit komt overeen met de gevraagde inzet van de leden. Wellicht ten overvloede wordt er op gewezen dat de huidige voorzitter van de AcW, Z.K.H. de Prins van Oranje, heeft aangegeven af te zien van een vergoeding ten behoeve van zijn werkzaamheden.

Deze wijziging is tevens aangegrepen om de verwijzingen naar ‘Verkeer en Waterstaat’ te vervangen door de nieuwe benaming ‘Infrastructuur en Milieu’.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

J.J. Atsma.

Naar boven