Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel - Marten Ottenlaan 21’

In overeenstemming met artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de herontwikkeling van het perceel Marten Ottenlaan 21 in Meppel en het vergroten van het dierenverblijf in het Wilhelminapark.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van de voormalige wijkpost en kwekerij aan de Marten Ottenlaan en een uitbreiding van het dierenverblijf in het Wilhelminapark. Dit bestemmingsplan vormt het juridisch - planologisch kader voor de bouw van één vrijstaande woning aan de Marten Ottenlaan 21 en een dubbele woning aan de Leonard Springerlaan. Tevens voorziet het bestemmingsplan in een vergroting van het dierenverblijf in het Wilhelminapark.

Beeldkwaliteitsparagraaf

In het bestemmingsplan is tevens een beeldkwaliteitsparagraaf opgenomen voor de herontwikkeling van de voormalige wijkpost. In deze beeldkwaliteitsparagraaf worden de esthetische randvoorwaarden beschreven. Deze zal bij de vaststelling van het bestemmingsplan toegevoegd worden aan de gemeentelijke welstandsnota.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 20 oktober tot en met 30 november 2011 op het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan (verbeelding, regels en toelichting) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Meppel worden ingezien.

Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het bestemmingsplan ‘Meppel - Marten Ottenlaan 21’ raadplegen.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening melden wij hier dat op dit moment gelegenheid wordt geboden uw inspraakreactie over dit voornemen naar voren te brengen. Tevens worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Gedurende de inspraakperiode kunt u reageren op zowel het voorontwerpbestemmingsplan evenals de daarin opgenomen beeldkwaliteitsparagraaf.

Inspraakreacties kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 0522-850 590.

Inloopavond

Op woensdag 9 november 2011 wordt van 19.00 uur tot 21.00 uur in het gebouw van de wijkpost (Marten Ottenlaan 21 te Meppel) een inloopavond georganiseerd.

Meppel, 19 oktober 2011

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven