Vastgesteld bestemmingsplan ‘Voormalig Gemeentehuis Maartensdijk eo’

De gemeenteraad heeft op 29 september 2011 het bestemmingsplan ‘Voormalig Gemeentehuis Maartensdijk eo’ gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en plankaart. Het plangebied is begrensd door de Dorpsweg, De Tolakkerweg, de Industrieweg en het fiets-voetpad tussen de Dorpsweg en de Industrieweg in de kern Maartensdijk.

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de herontwikkeling van het voormalig gemeentehuis van Maartensdijk, alsmede om woningbouw in de directe omgeving hiervan mogelijk te maken.

De wijziging betreft:

Regels

Toevoegen aan artikel 7.1 van de bestemming Verkeer – Verblijfsgebied een nieuw sublid, luidende:

‘f. containers (ondergronds en bovengronds) voor de inzameling van huishoudelijk afval.’

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Voormalig Gemeentehuis Maartensdijk eo’ met ingang van 20 oktober 2011 gedurende zes weken tot en met 30 november 2011 voor een ieder ter inzage bij het informatiecentrum van het gemeentehuis in Bilthoven (Soestdijkseweg Zuid 173).

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op http://www.debilt.nl/ruimtelijkeplannen.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www2.debilt.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0310.0005BP00205-VG01

Gedurende genoemde termijn van tervisielegging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze met betrekking tot het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze eerder kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Met betrekking tot de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht, kan een ieder gedurende de genoemde termijn van tervisielegging bij de Raad van State beroep aantekenen.

Bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan tegelijkertijd, naast het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend als gevolg waarvan het besluit van de gemeenteraad niet in werking treedt totdat op dat verzoek is beslist.

Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven