Voorkeursrecht Dorpshart Mijnsheerenland

De gemeenteraad van de gemeente Binnenmaas maakt bekend dat zij op 13 oktober 2011, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, heeft besloten op grond van artikel 5 Wvg diverse percelen voor een periode van maximaal 3 jaar aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is.

De aangewezen gronden zijn gelegen in Mijnsheerland, betreffen het gebied beschreven in de visie ‘Dorpshart Mijnsheerenland’ en zijn globaal gelegen rondom het Beatrixplein. In het noorden grenzend aan de voetbalvelden van GOZ en in het zuiden grenzend aan de Raadhuislaan/Wilhelminastraat. De aanwijzing betreft adressen in de Ter Kuilestraat, de Van der Waalstraat, het Beatrixplein en de Raadshuislaan.

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale overzicht en de lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 13 oktober 2011 treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant van 17 oktober 2011, te weten op 18 oktober 2011.

Gevolgen

De aanwijzing van de percelen houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen grond, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wenst te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Binnenmaas te koop moet aanbieden. De eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen, ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bericht.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat bezwaar en beroep open gedurende zes weken na de dag van publicatie van de voorlopige aanwijzing in de Staatscourant. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas via Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Degene die bezwaar heeft ingediend kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Dordrecht, Sector Bestuursrecht via Steegoversloot 36, 3311 PP, Dordrecht.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt met bijbehorende bijlagen, omvattende de kadastrale aanduiding van de aangewezen percelen en het kadastrale overzicht en de overige relevante gegevens, tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Binnenmaas ter inzage vanaf 18 oktober 2011 tot en met 24 november 2011 ter inzage.

Algemene informatie

Het gemeentehuis is geopend op alle werkdagen van 9.00 uur tot en met 16.30 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen de heer P. van der Elst. U kunt hem bereiken via e-mail perry.van.der.elst@binnenmaas.nl of op telefoonnummer 078-633 46 09.

Binnenmaas, 13 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven