Ontwerpbestemmingsplan Groenewoud I ‘Metal Valley’

Het college van Heusden maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8, 1e lid Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Groenewoud I ‘Metal Valley’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt en langs elektronische weg beschikbaar wordt gesteld.

Het plangebied is gelegen in de bebouwde kom van Drunen en wordt globaal begrensd door de Groenewoud, de Lipsstraat, de Spoorlaan en aan de oostzijde door de sloot die de grens vormt tussen de bedrijventerrein Groenewoud I en Groenwoud II.

Het doel van het plan is de herontwikkeling van het bedrijventerrein Groenewoud I mogelijk maken.

Ten opzichte van het voorontwerp zijn enkele aanpassingen doorgevoerd, die verband houden met de vaststelling van de stedenbouwkundige visie voor de herontwikkeling van Groenwoud I tot Groenwoud I ‘Metal Valley’. Ook is het ontwerp op een aantal punten geactualiseerd. De reacties op het voorontwerpbestemmingsplan zijn samengevat en beantwoord in de reactienota behorende bij het plan.

Het bestemmingsplan zal waarschijnlijk vastgesteld worden in het vierde kwartaal van 2011.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 20 oktober 2011gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden. Een digitale versie van het ontwerp bestemmingsplan is raadpleegbaar en wordt beschikbaar gesteld via onze website www.heusden.nl onder het kopje ‘ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen’.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Wilt u bij uw schriftelijke reactie het zaaknummer 232111 vermelden? Wilt u een mondelinge zienswijze indienen dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Duives, Ondersteuning Leefomgeving, telefoonnummer (073) 513 17 89. Mevrouw Duives is tussen 9–13 uur via dit telefoonnummer bereikbaar.

Heusden, 19 oktober 2011

Naar boven