Bekendmaking Structuurvisie Stadshavens

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam maakt, op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet milieubeheer, bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2011 de ‘Structuurvisie Stadshavens’ met bijbehorend planMER en overige stukken heeft vastgesteld.

De structuurvisie voor Stadshavens is opgesteld door de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam NV. Het plangebied omvat de deelgebieden Merwe-/Vierhavens, Rijn-/Maashaven, Waal-/Eemhaven en RDM/Heijplaat. In het planMER (milieueffectrapport) zijn de milieueffecten van de structuurvisie op hoofdlijnen inzichtelijk gemaakt.

Naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen en overige reacties op de ontwerpstructuurvisie met het planMER heeft de gemeenteraad besloten de structuurvisie op enkele onderdelen aan te passen. In het raadsstuk (2011-2196) is o.m. beschreven wat er met de reacties is gebeurd.

Tegen een structuurvisie staan geen rechtsmiddelen open. De structuurvisie treedt de dag na bekendmaking in werking. De structuurvisie, het planMER en het raadsstuk liggen ter inzage bij:

  • de Stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie);

  • de secretarie van de deelgemeente Delfshaven, Looiershof 1;

  • de secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11;

  • de secretarie van de deelgemeente Feijenoord, Maashaven Oostzijde 230;

  • de secretarie van de deelgemeente Pernis, Vroomstraat 14;

  • de secretarie van de deelgemeente Hoogvliet, Middenbaan-Noord 47,

  • de gemeente Albrandswaard, Gemeentehuis, afdeling Publiekszaken, Hofhoek 5 te Poortugaal;

  • de gemeente Barendrecht, Servicecentrum, Binnenhof 1 te Barendrecht;

  • de gemeente Schiedam, Stadswinkel in het Stadskantoor, bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Stadserf 1 te Schiedam;

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

De structuurvisie en alle onderliggende stukken zijn beschikbaar via de websites www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure, www.stadshavensrotterdam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voorts wordt bekend gemaakt dat het ‘Geluidruimteverdeelplan industrieterrein Waal-/Eemhaven’ als beleidsregel is vastgesteld door burgemeester en wethouders op 28 juni 2011 en door gedeputeerde staten van Zuid-Holland op 5 juli 2011. Het Geluidruimteverdeelplan is gebaseerd op het ‘Convenant Geluidruimte Waal-/Eemhaven’ (dat op 3 december 2010 is ondertekend door negen partijen (overheden, Havenbedrijf Rotterdam en vertegenwoordiging van het bedrijfsleven). Het convenant levert een belangrijke bijdrage in de uitvoering van het programma voor Stadshavens.

Het ‘Geluidruimteverdeelplan industrieterrein Waal-/Eemhaven’ wordt als beleidsregel tegelijk met de structuurvisie Stadshavens ter inzage gelegd (zie aparte kennisgeving op www.zuid-holland.nl/bekendmakingen, www.dcmr.nl en www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure).

Rotterdam, 19 oktober 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Beekman,

programma directeur Stadshavens.

Naar boven