Ontwerp-projectbesluit en ontwerp-bouwvergunning ‘Steenhouwerij’ van de gemeente Beverwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maken bekend dat op grond van artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een ontwerp-projectbesluit en ontwerp-bouwvergunning eerste fase ter inzage worden gelegd ten behoeve van de realisatie van 34 wooneenheden en het kantoor van de stichting SIG op de hoek Hendrik Mandeweg-Alkmaarseweg-Munnikenweg te Beverwijk. De termijn waarbinnen zienswijzen naar voren kunnen worden gebracht begint op vrijdag 21 oktober 2011 en duurt zes weken.

Projectgebied

Het ontwerp-projectbesluit betreft een projectgebied gelegen direct ten oosten van het centrum van Beverwijk, tegenover het oostelijke uiteinde van de Breestraat. Het gebied ligt op de hoek van de Munnikenweg (nr. 1–9B), Hendrik Mandeweg (2–2B) en Alkmaarseweg.

De precieze begrenzing is weergegeven in de ruimtelijke onderbouwing en is voorts apart gedocumenteerd als ‘verbeelding’.

Zienswijze

De termijn dat het ontwerp-projectbesluit en de ontwerp-bouwvergunning eerste fase er inzage liggen, begint op 21 oktober 2011 en eindigt op 1 december 2011. Binnen deze termijn kan een ieder zienswijzen naar voren brengen.

Het ontwerp-projectbesluit met bijbehorende stukken is te raadplegen en te downloaden via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook is ze te raadplegen op www.beverwijk.nl onder ‘Actueel’ en vervolgens ‘Bekendmakingen’.

Op werkdagen is het ontwerp-projectbesluit met bijbehorende stukken in te zien bij het Centraal Publieksbureau van het Stadskantoor van Beverwijk, President Kennedyplein 1. Het Centraal Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Ook kunt u in deze periode het ontwerp-projectbesluit met bijbehorende stukken inzien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord in de vestiging aan het Kerkplein te Beverwijk.

U kunt uw zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijzen richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Als u ervoor kiest uw zienswijzen mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met mevrouw L. van Benthem via telefoonnummer 0251-256256.

Verdere verloop procedure

Tegelijk met het ontwerp-projectbesluit en de ontwerp-bouwvergunning wordt er een ontwerp besluit voor hogere grenswaarden geluid op grond van de Wet geluidhinder ter inzage gelegd.

Na verwerking van eventueel naar voren gebrachte zienswijzen neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit omtrent het ontwerp-projectbesluit en bouwvergunning. Indien ons college besluit om het projectbesluit te nemen, dan wordt het projectbesluit met de bijbehorende bouwvergunning ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan gedurende zes weken beroep instellen bij de rechtbank Haarlem.

Beverwijk, 19 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk.

Naar boven