Ontwerpbestemmingsplan en Ontwerpexploitatieplan Kop van de Parkweg

Van donderdag 20 oktober tot en met woensdag 30 november 2011 liggen het ontwerp van het bestemmingsplan Kop van de Parkweg en het ontwerp van het Exploitatieplan Kop van de Parkweg met de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via: http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het ontwerpbestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied betreft de panden aan de Parkweg 4 t/m 14, 11 t/m 21 en 51 t/m 67, Nassaulaan 1 en 3 en Oude Bennekomseweg 4. Op deze locaties is nieuwbouw na sloop gepland. Verder betreft het plangebied enkele onbebouwde percelen aan de Parkweg, Zuidplein en Oranjelaan, waarop nieuwbouw mogelijk wordt gemaakt. Ook een deel van de aangrenzende openbare ruimte is opgenomen in het bestemmingsplan, evenals het parkeerterrein op de NS-gronden langs de spoorlijn. Het in november 2010 door de raad vastgestelde Stedenbouwkundig en Beeldkwaliteitplan Kop van de Parkweg is als basis gebruikt bij het opstellen van het bestemmingsplan.

Ontwerp-exploitatieplan

Het bestemmingsplan Kop van de Parkweg maakt bouwplannen mogelijk in de zin van artikel 6.2.1 Bro. Aangezien de gemeente niet alle gronden in eigendom heeft en niet met al deze eigenaren een overeenkomst heeft gesloten, is de gemeente op basis van artikel 6.12 van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) verplicht om een exploitatieplan vast te stellen. Hiermee is het mogelijk om (eventueel dwingend) kosten te verhalen die samenhangen met de gebiedsontwikkeling, daarnaast kan het exploitatieplan regels stellen met betrekking tot de fasering, parkeren en bebouwing.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u:

  • een schriftelijke zienswijze over het Ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerp-exploitatieplan zenden aan de gemeenteraad, Postbus 9024, 6710 HM EDE of per fax (0318) 680 180;

  • een mondelinge zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerp-exploitatieplan kenbaar maken bij mevrouw L. Wolters juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. (0318) 680 315

Naar boven