Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’

De gemeenteraad van de voormalige gemeente Wervershoof heeft in zijn vergadering van 16 december 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan voorziet in een herziene en geactualiseerde planologisch-juridische regeling voor het landelijk gebied van de (voormalige) gemeente Wervershoof. Met dit plan wordt het oude bestemmingsplan Buitengebied herzien. Dit oude plan dateerde uit 1993 en had haar actualiteit zowel beleidsmatig als juridisch grotendeels verloren.

Gedurende de termijn van ter inzage van het ontwerp zijn er zienswijzen door de gemeenteraad ontvangen. Deze zijn verwerkt en van een antwoord voorzien in de ‘Reactienota zienswijzen bestemmingsplan Buitengebied Wervershoof’.

De zienswijzen gaf de gemeenteraad aanleiding om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Bovendien heeft de Raad van de voormalige gemeente Wervershoof bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht.

Het betreft de volgende onderdelen:

I. Wijzigingen verbeelding

  • De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ wordt zodanig aangepast dat de wijzigingsbevoegdheid op het perceel hoek Dirk Bijvoetweg en de Pijp verwijderd en de aanduiding grond en slibdepot opgenomen wordt.

  • De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ wordt zodanig aangepast dat de aanduiding op het perceel Tuinstraat 8 wordt gewijzigd in specifieke vorm van opslag en handelsbedrijf.

  • De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ wordt zodanig aangepast dat op het perceel Liederik 3 het bouwperceel wordt gewijzigd conform het vastgestelde wijzigingsplan.

  • De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ wordt zodanig aangepast dat op het perceel Grutteweide 7 het bouwperceel wordt gewijzigd in verband met verleende bouwvergunningen.

  • De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ wordt zodanig aangepast dat in het glastuinbouwgebied Het Grootslag gebieden die nog niet met een wijzigingsplan gewijzigd zijn naar A-GT, alsnog worden voorzien van een wijzigingsbevoegdheid.

  • De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ wordt zodanig aangepast dat de bestaande waterberging in het glastuinbouwgebied de aanduiding waterberging krijgt.

  • De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ wordt zodanig aangepast dat de aanduiding hoogspanningsleiding nabij de Kibbel wordt verwijderd.

  • De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ wordt zodanig aangepast dat de waterberging nabij de Eendenkooi de aanduiding wbd (waterberging droog) krijgt

II. Wijzigingen planregels

  • Tabel bij artikel 3.2.1. ‘gebouw ter plaatse van de aanduiding’ ‘specifieke bouwaanduiding gebouwen’ wordt aangepast: de goothoogte wordt verwijderd en de bouwhoogte verlaagd naar 4 meter.

  • Artikel 4.2.1 wordt aangepast in die zin dat kassen tot een bouwhoogte van 12 meter zijn toegestaan.

  • Artikel 4.2.1. wordt aangepast in die zin dat de bouwhoogte van het gebouw ten behoeve energievoorziening wordt verhoogd naar 12 meter.

  • Artikel 3.1.q. wordt toegevoegd: droge waterberging, met afwateringssysteem, tijdelijk te gebruiken bij calamiteiten en blijvend geschikt voor agrarisch gebruik, ter plaatse van de aanduiding waterberging droog.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Wervershoof’ ligt met ingang van vrijdag 4 februari 2011 zes weken ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Medemblik bij het Klant Contact Centrum van de afdeling Ruimte, Dick Ketlaan 21 te Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag van 9.00 tot 20.00 uur geopend en op de overige dagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Ook is het vastgestelde bestemmingsplan op de website www.medemblik .nl raadpleegbaar. Het plan is ook te raadplegen op www. ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Binnen de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van Wervershoof beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit beroep kan alleen worden ingesteld door:

belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend;

  • belanghebbenden die beroep willen instellen tegen de vastgestelde wijzigingen.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn van zes weken.

Deze inwerkingtreding kan uitsluitend worden gestuit door een voorlopige voorziening van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Op grond van artikel 8.4 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening dient deze voorlopige voorziening gedurende de beroepstermijn te worden aangevraagd.

Deze voorziening kan alleen worden aangevraagd door degenen die gerechtigd zijn tot het instellen van beroep.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum en omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, evenals de gronden van het beroep.

Naar boven