Vaststelling omgevingsvergunning en hogere grenswaarden Wet geluidhinder Zonnehuis 2e fase (uitgebreide procedure)

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor de realisatie van appartementen, (zorg)voorzieningen en een parkeergarage op het Zonnehuisterrein in Langerhuize. De appartementen, (zorg)voorzieningen en parkeergarage worden gerealiseerd op de locatie begrensd door: in het noorden en oosten de Groenelaan, het westen de Beneluxbaan (toekomst Nicolaas Tulplaan) en in het zuiden de Laan van de Helende Meesters.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 11 oktober 2011 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet Geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit de aanvraag omgevingsvergunning en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op bovenvermeld bouwplan ten gevolge van het wegverkeerslawaai op de A9, Beneluxbaan en Groenelaan.

De aanvraag, beide besluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 oktober 2011 tot en met 30 november 2011 (6 weken) op de volgende wijze voor eenieder ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: bestemmingsplannen-structuurvisies, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding, omgevingsvergunningen die op dit moment ter inzage liggen);

  • Via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB02XA-VG01

Tijdens de termijn van terinzageligging kan door een belanghebbende die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning en het concept ontheffingsbesluit hogere grenswaarde tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en door de belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbak Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Amstelveen, 19 oktober 2011

Naar boven