Vastgesteld bestemmingsplan Berenicestraat 7/7a Tolkamer en Besluit hogere grenswaarde industrielawaai Berenicestraat 7/7a Tolkamer

Vastgesteld bestemmingsplan ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijnwaarden maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 11 oktober 2011 het bestemmingsplan Berenicestraat 7/7a te Tolkamer heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan biedt de planologische en de juridische basis om het voormalig pompgebouw aan de Berenicestraat 7/7a te Tolkamer om te bouwen tot een woning en uit te breiden.

Het bestemmingsplan en vaststellingsbesluit liggen met ingang van 20 oktober 2011 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage. Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kan gedurende deze periode beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, kan ook door belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen deze wijzigingen, beroep worden ingediend.

Stukken kunnen tijdens de periode van tervisielegging worden ingezien in de Gemeentewinkel aan de Markt 5 te Lobith. Tevens zijn de stukken op de gemeentelijke website geplaatst. Het plan is digitaal te benaderen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een link naar het plan staat op de site van de gemeente. Voor de openingstijden wordt verwezen naar de mededeling op de gemeentelijke informatiepagina.

Besluit Vaststelling hogere grenswaarde

Ingevolge Wet geluidhinder ex artikel 45, vaststelling hogere grenswaarde industrielawaai voor de Berenicestraat 7/7a te Tolkamer.

Het college van de gemeente Rijnwaarden maakt bekend dat zij heeft besloten om een hogere geluidbelasting voor industrielawaai toe te staan, ten behoeve van het voormalig pompgemaal aan de Berenicestraat 7/7a te Tolkamer dat wordt herontwikkeld tot woning. De procedure daarvoor is omschreven in artikel 110c van de Wet geluidhinder (afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht).

Uit recent onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting voor de genoemde woning 51 dB(A) bedraagt. Daar dit een overschrijding is van 1 dB op de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A), is het mogelijk en redelijk de hogere grenswaarde te verlenen. Het besluit vaststelling hogere grenswaarde met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage vanaf donderdag 20 oktober 2011 tot en met woensdag 30 november 2011. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift richten aan het college van de gemeente Rijnwaarden.

Stukken kunnen tijdens de periode van tervisielegging worden ingezien in de Gemeentewinkel aan de Markt 5 te Lobith. Tevens zijn de stukken op de gemeentelijke website geplaatst. Voor de openingstijden wordt verwezen naar de mededeling op de gemeentelijke informatiepagina.

Het college van de gemeente Rijnwaarden.

Naar boven