Vastgesteld bestemmingsplan Almere Poort, 1e partiële herziening, Almere Poort ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 16 december 2010 het bestemmingsplan Almere Poort, 1e partiële herziening heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 7 februari gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 21 maart).

Wat houdt het plan in?

Op 27 juli 2007 hebben Gedeputeerde Staten van Flevoland het bestemmingplan Almere Poort gedeeltelijk goedgekeurd. Hierna heeft een beroepsprocedure gelopen tegen het bestemmingplan. Het bestemmingsplan is uiteindelijk op 5 februari 2009 van kracht geworden. De onthouding van goedkeuring brengt met zich mee dat het bestemmingplan moet worden herzien. Het vastgestelde bestemmingsplan Almere Poort, 1e partiële herziening voorziet hierin en is verder gericht op de verbetering van het bestemmingplan op ondergeschikte onderdelen.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen beroep instellen. Daarnaast heeft de gemeenteraad bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 7 februari tot en met maandag 21 maart 2011 kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Almere Poort, 1e partiële herziening. Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen

Naar boven