Bestemmingsplan Cereol, Oog in Al

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 20 oktober 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het op 22 september 2011 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Cereol, Oog in Al en het daarbij behorende vaststellingsbesluit,

Plangebied en doelstelling

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door het verlengde van de Mozartlaan, het Merwedekanaal en het verlengde van de Everard Meijsterlaan/park Oog in Al.

Het doel van het bestemmingsplan is om de juridisch planologische basis te bieden voor de herontwikkeling van het voormalige Cereolterrein. Het plan voorziet in de bouw van woningen en realisering van maatschappelijke en commerciële functies. Het bestemmingsplan richt zich in hoofdzaak op het vastleggen van de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor deze functies.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de bouwregels en de verbeelding:

De bouwregels:

In de begripsbepalingen zijn aanpassingen aangebracht zodat beter wordt aangesloten op de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Algemene plaatselijke verordening. Daarnaast is een regeling toegevoegd die het mogelijk maakt tuinen te realiseren bij de grondgebonden woningen in het plangebied. Ook is een bouwmogelijkheid toegevoegd voor het realiseren van ondergeschikte bouwwerken op het erf bij het rijksmonument (achterzijde).

De verbeelding:

De hoogtescheidingsvlakken voor de bebouwing aan het park Oog in Al zijn aangepast en het bestemmingsvlak van de bestemming Wonen-1 is drie meter verschoven.

Voor een volledige opsomming van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij de stukken behorende vaststellingsnota.

Inzien

Het bestemmingsplan (en raadsbesluit met bijlagen) ligt met ingang van 20 oktober 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 30 november 2011, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau West

    Groeneweg 54a, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Let op: omdat dit bestemmingsplan een ontwikkeling beoogt voor de bouw van meer dan 20 woningen, is afdeling 2 (procedures) van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Hierdoor is de beroepsprocedure anders dan gebruikelijk. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om pro forma beroep in te stellen en is het relativiteitsbeginsel van toepassing.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven