Kennisgeving vaststelling projectbesluit, eerste fase bouwvergunning Amsterdam Marina en aanvaarding MER Ontwikkeling NDSM werf

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt het volgende bekend.

Het dagelijks bestuur heeft bij besluit van 27 september 2011 het projectbesluit Amsterdam Marina vastgesteld en de eerste fase bouwvergunning Amsterdam Marina verleend. Het project betreft het realiseren en het in gebruik nemen van drie drijvende bouwwerken en bijbehorende oeververbindingen ten behoeve van een jachthaven met vaste ligplaatsen voor 342 plezierboten, geschikt voor boten tussen de 10 meter en 30 meter. Het gebruik en de op te richten bouwwerken zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Het projectbesluit ziet er op toe het bestemmingsplan buiten werking te verklaren voor het onderhavige project.

De locatie wordt globaal begrensd aan de westzijde door de Melissapier, aan de noordzijde door de oevers van de TT Vasumweg, en de Werfkade, aan de oostzijde door het Kraanspoor en een denkbeeldige lijn in het verlengde van de MT Lincolnweg en aan de zuidzijde door de inmiddels vergunde toekomstige golfbreker.

Tevens heeft het dagelijks bestuur het Milieueffectrapport Ontwikkeling NDSM-Werf aanvaard en besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Terinzage

Met ingang van 19 oktober 2011, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken liggen de onderstaande stukken terinzage:

  • Projectbesluit Marina met de daarop betrekking hebbende stukken

  • Bouwvergunning eerste fase Marina

  • MER ontwikkeling NDSM.

Terinzagelegging vindt plaats op het volgende adres:

  • De balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het projectbesluit en bouwvergunning en het milieueffectrapport met bijbehorende stukken staan op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen. Op de laatstgenoemde site kunt u het besluit, de bouwvergunning en het milieueffectrapport met bijbehorende stukken ook downloaden.

Het identificatienummer is:

Amsterdam Marina:   NL.IMRO.0363.N1108PBSTD-VG01

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het projectbesluit, de verleende bouwvergunning, de aanvaarding van het MER en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking de dag na afloop van de hieronder genoemde beroepstermijn.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze heeft ingediend kan met ingang van 20 oktober 2011 gedurende zes weken (t/m 30 november 2011) tegen het besluit tot vaststelling projectbesluit, de verleende bouwvergunning en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen, een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Gelijke bevoegdheid komt toe aan degene die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Hiervoor moet u een verzoek richten naast het indienen van een beroepschrift tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam - sector Bestuursrecht - Postbus 75850 - 1070 AW Amsterdam.

Het project NDSM betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift  dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Amsterdam-Noord, 18 oktober 2011

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam,

H.B.P. Elbers,

loco-secretaris.

R. Post,

voorzitter.

Naar boven