Besluit van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 10 oktober 2011, nr. WJZ / 11138728, houdende intrekking van het Instellingsbesluit Onafhankelijke Toetsingscommissie Maatschappelijke Sectoren & ICT

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Besluit:

Artikel 1

Het Instellingsbesluit Onafhankelijke Toetsingscommissie Maatschappelijke Sectoren & ICT wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 10 oktober 2011

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

M.J.M. Verhagen.

TOELICHTING

In 2005 is het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT van start gegaan. Het programma beoogt belemmeringen weg te nemen zodat doorbraken kunnen worden gerealiseerd in de ontwikkeling en implementatie van innovatieve ICT-toepassingen en -diensten in de sectoren mobiliteit, onderwijs, veiligheid en zorg. De Onafhankelijke Toetsingscommissie Maatschappelijke Sectoren & ICT is in het leven geroepen om een beoordeling te geven van de per prijsvraag ingediende projectvoorstellen en hierover schriftelijk te rapporteren aan de betrokken Ministers. Tevens heeft de Onafhankelijke Toetsingscommissie als taak de betrokken Ministers te adviseren over de verlening van andere opdrachten in het kader van het actieprogramma. Op basis van het oordeel van de Onafhankelijke Toetsingscommissie is door de betrokken Ministers besloten omtrent de honorering van projectvoorstellen.

De in het kader van het actieprogramma laatst gehouden prijsvraagronde vond eind 2009 plaats. In de periode 2010 tot en met 2012 zullen de gehonoreerde projecten enkel worden gemonitord. In deze periode worden echter geen nieuwe projectvoorstellen meer gehonoreerd. Daarmee is er geen taak meer weggelegd voor de Onafhankelijke Toetsingscommissie. Als gevolg hiervan wordt thans het instellingsbesluit ingetrokken.

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

M.J.M. Verhagen.

Naar boven