Voorbereiding bestemmingsplan 1e Herziening Amstelveen Noord-West, Tulpenburg-De Schulp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen maken, gelet op artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat er een herziening van het huidige bestemmingsplan wordt voorbereid voor de realisatie van woningen op twee locaties in Elsrijk Oost. Het betreft de locatie Tulpenburg gelegen tussen de Runmoolen aan de noordzijde, Tulpenburg aan de oostzijde en de bebouwing aan de Lucas van Leijdenweg en de Rembrandtweg ten zuidwesten en westen.

Daarnaast heeft de herziening betrekking op de locatie De Schulp. Deze laatstgenoemde locatie grenst in het noorden aan De Schulp, in het oosten aan de Burgemeester Haspelslaan, aan de westzijde aan het groene raamwerk en stedelijke ecologische verbindingszone van Tulpenburg en in het zuiden aan de Lucas van Leijdenweg en Rozenoord.

Aan Tulpenburg staat een van de twee vestigingen van het Amstelveen College (voortgezet onderwijs). De school verhuist naar een nieuwe vestiging op de locatie sportpark Janselaan West. De locatie Tulpenburg 1 komt hiermee medio 2013 vrij voor herontwikkeling. Het dependancegebouw van de eerste Montessorischool aan de Burgemeester Haspelslaan 327/De Schulp komt ook vrij. Voor deze school wordt nieuwbouw gerealiseerd ter plaatse van het hoofdgebouw op de locatie Burgemeester Haspelslaan 137. Op het terrein naast de school en het speelplein is een vestiging van Kinderrijk aanwezig; deze vestiging verhuist mee naar de locatie Burgemeester Haspelslaan 137. Hiermee komt de hele locatie vrij voor herontwikkeling. De huidige schoollocaties aan Tulpenburg en De Schulp zijn voor de herontwikkeling samengevoegd tot een plangebied waarvoor een woningbouwprogramma wordt ontwikkeld.

Er is gekozen voor een woningbouwprogramma in het middeldure en dure koopsegment. Voor de locatie Tulpenburg is gekozen voor een programma met circa 45 tot 50 woningen met tuin. Voor De Schulp is gekozen voor maximaal 9 woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan zal medio november 2011 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Amstelveen (Laan Nieuwer Amstel 1) en digitaal raadpleegbaar zijn op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De termijn van de terinzagelegging zal voorafgaand aan de daadwerkelijke terinzagelegging gepubliceerd worden in de staatscourant en op de gemeentelijke website.

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Vergunningen van de gemeente Amstelveen (de heer K. Martheze via 020-5404911).

Naar boven