Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 5 oktober 2011, nr. WJZ / 11137471, tot wijziging van de Subsidieregeling sterktes in de regio in verband met intrekking van Hoofdstuk 2. Pieken in de delta

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op artikel 4 van het Kaderbesluit EZ-subsidies;

Besluit:

Artikel 1

In de Subsidieregeling Sterktes in de regio komt Hoofdstuk 2. Pieken in de delta te vervallen, met dien verstande dat dat hoofdstuk van toepassing blijft op de aanvragen om subsidie die voor de inwerkingtreding van deze regeling zijn ingediend en op subsidies die voor de inwerkingtreding van deze regeling zijn verstrekt.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2012.

Den Haag, 5 oktober 2011

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

M.J.M. Verhagen.

TOELICHTING

Intrekking van de in Hoofdstuk 2 van de in de Subsidieregeling Sterktes in de regio opgenomen subsidiefaciliteit Pieken in de delta is het gevolg van het in het Regeerakkoord 2010 aangekondigde voornemen om het regionaal economisch beleid te decentraliseren.

De intrekking heeft geen gevolgen voor reeds verleende subsidies en ingediende aanvragen om subsidie. Naar verwachting zullen eind 2018 alle onder Pieken in de delta gesubsidieerde projecten zijn afgerond met een beschikking tot subsidievaststelling.

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

M.J.M. Verhagen.

Naar boven