Bestemmingsplan Haagakkers II Oostelbeers

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Oirschot op 29 september 2011 het bestemmingsplan Haagakkers II opnieuw vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 4 augustus 2011 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit over het bestemmingsplan Haagakkers II Oostelbeers van 28 juni 2010.

Bestuurlijke lus

Een van de woningen kon in het oorspronkelijke plan binnen een straol van 50 m tot een naburig glastuinbouwbedrijf worden opgericht. De wijziging voorziet er nu in dat dit niet meer mogelijk is. Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toepast. De gemeenteraad krijgt de opdracht om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan moet worden.

Terinzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 23 november 2011 voor iedereen ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke internetsite www.oirschot.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bent u het met het nieuwe besluit niet eens?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het nieuwe besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen.

Wie kan reageren?

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Oirschot, 12 oktober 2011

J. van Hout,

secretaris.

R. Severijns,

burgemeester.

Naar boven