Bestemmingsplan ‘Weeshuislaan-Antonlaan’

Bekendmaking op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist bekend dat zij het bestemmingsplan ‘Weeshuislaan-Antonlaan’ voorbereiden. Op deze locatie in het centrum van Zeist stond vroeger de Stinkens orgelpijpenfabriek. Inmiddels ligt het terrein direct ten noorden van Belcour al enige tijd braak. Het plan maakt de bouw mogelijk van commerciële ruimten (winkels) met daarboven woningen. Hierdoor zullen de winkelgebieden Slotlaan en Belcour beter met elkaar verbonden worden. De maximale hoogte van het nieuwe complex is vergelijkbaar met de hoogte van de direct omliggende bebouwing in Belcour en langs de Antonlaan.

Ter inzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 13 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van de Gemeente Zeist (openingstijden ma-wo 8.00–15.00 uur, do. 12.00–20.00 uur, vr. 8.00–12.30 uur). De stukken zijn ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.zeist.nl → Wonen en leven → Plannen en projecten → Zeist-Centrum. Een interactieve versie van de kaart is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen heeft eenieder de gelegenheid om zijn of haar zienswijzen schriftelijk of mondeling kenbaar te maken. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar Gemeente Zeist, t.a.v. Niels Geelkerken, Postbus 513, 3700 AM Zeist. Voor het mondeling indienen van een reactie kunt u contact opnemen met Niels Geelkerken, team Vergunningen via telefoonnummer 14 030.

Vervolg

Na de ter inzage legging zullen de ingediende zienswijzen gebundeld worden en voorzien worden van een gemeentelijke reactie. Waar wenselijk zal het ontwerpbestemmingsplan aan de zienswijzen aangepast worden, waarna de gemeenteraad over de vaststelling zal beslissen. Dat besluit zal gepubliceerd worden, waarna het samen met het bestemmingsplan voor een periode van zes weken wederom ter inzage zal liggen met, onder voorwaarden, de mogelijkheid om hiertegen beroep aan te tekenen.

Naar boven