Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bangert Noord en omgeving

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 4 oktober 2011 het bestemmingsplan ‘Bangert Noord en omgeving’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Hoe kan ik het bestemmingsplan inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 13 oktober tot en met 23 november 2011 ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Om welk gebied gaat het precies?

Het plan betreft in hoofdzaak het noordelijk deel van het woonlint de Bangert en Koewijzend 1 en omgeving. Tevens omvat het enkele percelen aan de Dorpsstraat en De Strip.

Ten opzichte van het ontwerp heeft de raad enkele wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn verwoord in het raadsvoorstel en zijn overwegend van ondergeschikte aard.

Kan ik nog reageren op het vastgestelde plan?

Tegen het besluit tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld van 13 oktober tot en met 23 november 2011 door:

  • een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdens de terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij het vaststellen van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na het aflopen van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Hoorn, 12 oktober 2011

Naar boven