Ontwerpbestemmingsplan ‘Schollevaar’ (artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het Ontwerpbestemmingsplan ‘Schollevaar’ ter inzage is gelegd.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door het stadsdeelpark het ‘Schollebos’ aan de zuidzijde, de Rotterdamse woonwijk Oosterflank, ter hoogte van de Capelseweg aan de westzijde, het bedrijventerrein ‘Hoofdweg’ aan de noordzijde en het open polderlandschap (Prins Alexanderpolder), dat de gemeente Capelle aan den Ijssel scheidt van de gemeente Zuidplas aan de oostzijde.

Zakelijke inhoud

Voor de wijk Capelle-Schollevaar gelden op dit moment verschillende bestemmings- en uitwerkingsplannen. Deze plannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo zijn veel ontwikkelingen die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden nog niet in deze plannen opgenomen. De gemeente heeft besloten om deze verouderde bestemmings- en uitwerkingsplannen te actualiseren en te vervangen door één nieuw bestemmingsplan dat op de hele wijk Capelle-Schollevaar van toepassing is.

In de wijk Capelle-Schollevaar zijn geen grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen te verwachten. Het bestemmingsplan zal voornamelijk de bestaande situatie vastleggen.

In het bestemmingsplan is een aan het type woning gerelateerde (erf)bebouwingsregeling opgenomen. Deze regeling geeft duidelijkheid over de mogelijkheden tot vergroting van een woning en de situering en bouw van erfbebouwing.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf donderdag 13 oktober 2011 tot en met woensdag 23 november 2011 zijn het Ontwerpbestemmingsplan ‘Schollevaar’ en de daarbijbehorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier.

Het informatiecentrum is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 13 oktober 2011 tot en met woensdag 23 november 2011 kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het Ontwerpbestemmingsplan ‘Schollevaar’ naar voren brengen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van het reactieformulier op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met mevrouw M.L. Vroonland, telefoonnummer (010) 2848607, e-mail m.vroonland@capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

Naar boven