Omgevingsvergunning voor de bouw van 101 woningen inclusief commerciële ruimten op het perceel Meeuwensingel 101 (kennisgeving als bedoeld in artikel 3.12 Wabo)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning te hebben verleend voor de nieuwbouw van een woongebouw (circa 101 woningen), twee commerciële ruimten, 130 gebouwde parkeerplaatsen en 41 parkeerplaatsen op maaiveld aan de Meeuwensingel 101.

Locatie

De ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van de 101 woningen heeft betrekking op het perceel Meeuwensingel 101. Dit betreft de oude locatie van het Coster terrein. Het perceel wordt momenteel begrenst door de een school met gymzaal enerzijds, en sportschool anderzijds.

Omschrijving

Door Amvest Woningen-Nova Projectontwikkeling B.V. is op 24 december 2010 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van 101 woningen.

De aanvraag heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • het bouwen van 101 woningen (artikel 2.1 lid a Wabo);

  • het afwijken van het bestemmingsplan. (artikel 2.1 lid c Wabo)

  • het kappen van enkele bomen (artikel 2.2 lid 1 onder g Wabo)

  • het slopen van het huidige gebouw (artikel 2.2 lid 1 onder a Wabo)

Strijdigheid bestemmingsplan

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Middelwatering 2004’.

Door toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a, onder 3 van de Wabo kan worden afgeweken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Middelwatering 2004’ voor de uitvoering van dit bouwplan. De uitgebreide voorbereidingsprocedure is van toepassing. Dit staat in artikel 3.10, lid 1 onder a van de Wabo.

Verklaring van geen bedenkingen/ exploitatieplan

In zijn vergadering van 19 september 2011 heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen verleend voor de nieuwbouw van een woongebouw (circa 101 woningen), twee commerciële ruimten, 130 gebouwde parkeerplaatsen en 41 parkeerplaatsen op maaiveld aan de Meeuwensingel 101.

Tevens heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de exploitatiekosten van de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is.

Verlenen omgevingsvergunning

Wij hebben de omgevingsvergunning voor de activiteit afwijken van het bestemmingsplan en voor de activiteiten bouwen, kappen en slopen verleend.

Inzage

Eerder heeft de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken van 26 mei 2011 tot en met 6 juli 2011 ter inzage gelegen. De vergunning is ten opzichte van het ontwerp niet gewijzigd en kan met bijbehorende stukken vanaf 13 oktober 2011 tot en met 23 november 2011 worden ingezien in het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 en op de www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om beroep in te dienen tegen de omgevingsvergunningen en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen bij de rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, mits deze een zienswijze heeft ingebracht gedurende de periode dat het ontwerp ter inzage lag, dan wel dat de belanghebbende niet verweten kan worden dat hij geen zienswijze heeft ingediend.

Het gemotiveerde beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend tussen 13 oktober 2011 tot en met 23 november 2011. Voor het indienen van beroep is griffierecht verschuldigd. Hiervoor ontvangt u van de rechtbank een rekening.

Voorlopige voorziening

Het indienen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Daarom is het mogelijk een voorlopige voorziening (bijvoorbeeld schorsing) te vragen voor de omgevingsvergunning bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Hiervoor ontvangt u van de rechtbank een rekening.

Zowel het instellen van beroep als een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig; de precieze voorwaarden staan vermeld op genoemde website.

Inwerkingtreding

Na afloop van de beroepstermijn mogen de werkzaamheden worden gestart, tenzij een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening wordt toegewezen

Capelle aan den IJssel, 12 oktober 2011

Naar boven