Vaststelling bestemmingsplan ‘Kern Linschoten’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Montfoort op 5 september 2011 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Kern Linschoten’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Kern Linschoten’ omvat de gehele kern Linschoten en vormt een actualisatie van de voor dit plangebied vigerende bestemmingsplannen. Hiermee wordt voldaan aan het bepaalde in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Er zijn twee nieuwe ontwikkelingen meegenomen:

  • 1. De uitbreiding van de begraafplaats aan de Nieuwe Zandweg 12 in noordelijke richting.

  • 2. Het oprichten van een twee-onder-éénkapwoning aan de Nieuwe Zandweg 21.

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 20 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoort.nl → Wonen & leven → Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met woensdag 30 november 2011 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt;

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan door een ieder beroep worden ingesteld.

Het bestemmingsplan ‘Kern Linschoten’ treedt in werking op donderdag 1 december 2011. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Montfoort, 19 oktober 2011

Naar boven