Ontwerpbestemmingsplan Manege Alblas

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (hierna Wro) bekend dat met ingang van vrijdag 14 oktober 2011 gedurende zes weken, tot vrijdag 25 november 2011, het ontwerpbestemmingsplan ‘Manege Alblas’ inclusief het aanverwante gecoördineerde ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder (hierna Wgh) ter inzage liggen.

U kunt het ontwerp bestemmingsplanook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerp bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart. Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh zijn met bijbehorende bijlagen als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten → Ruimtelijke Plannen.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wro. Artikel 3.30 Wro maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft op 27 september 2011 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan ‘Manege Alblas’. Daarom is ook de omgevingsvergunning in de procedure betrokken. Bovendien is een ontheffing hogere grenswaarden Wgh noodzakelijk. Alle besluiten doorlopen gezamenlijk de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning en voor het besluit hogere waarden Wgh.

Inhoud bestemmingsplan

De huidige manege van de familie Alblas bevindt zich aan de Baanhoek 479 te Sliedrecht. Vanwege de ontwikkeling van de VINEX-locatie Baanhoek-West dient de manege op een alternatieve locatie te komen. Het bestemmingsplan ‘Manege Alblas’ bevat een planologisch-juridische regeling om de situering van de manege op de nieuwe locatie mogelijk te kunnen maken.

Plangebied

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Middelwetering. In het zuiden wordt het plangebied begrensd deels begrensd door de Parallelweg, en anderzijds door de aangrenzende agrarische percelen. De oostelijke en westelijke begrenzing van het plangebied worden eveneens gevormd door de rondomliggende agrarische percelen.

Hogere grenswaarden geluid

Uit onderzoek is gebleken dat voor de bedrijfswoningen bij de manege niet wordt voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB uit de Wet geluidhinder. De maximale geluidsbelasting bedraagt 63 dB voor de eerste bedrijfswoning en 64 dB voor de tweede, tijdelijke bedrijfswoning. Daarom is het vaststellen van hogere grenswaarden noodzakelijk.

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk zenden aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Wilt u een mondelinge zienswijze geven, dan dient u dit uitdrukkelijk te verzoeken bij de Afdeling ROBM. Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 963.

Naar boven