Vastgesteld bestemmingsplan ‘Achterbroek 6 en 24’

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad van Someren heeft in de vergadering van 28 september 2011 het bestemmingsplan ‘Achterbroek 6 en 24’ vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan vast te stellen voor de gronden die binnen het plangebied van dit bestemmingsplan vallen.

Plangebied en ontwikkelingen:

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locaties Achterbroek 6 en 24. De huidige bestemming biedt te weinig ruimte voor de activiteiten die de initiatiefnemers ontplooien.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er op beide locaties een nieuw bedrijfsgebouw wordt gerealiseerd en er een passende bestemming wordt toegekend. De nieuwe bebouwing wordt hoogwaardig qua architectuur en daarnaast zal er landschappelijke inpassing plaatsvinden op de betreffende locaties. Als tegenprestatie voor het ontwikkelen van de bedrijfsgebouwen, wordt er nieuwe natuur met een oppervlakte van 9.000 m2 gerealiseerd op het perceel aansluitend aan Achterbroek 6 (kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie O, nummer 339).

Het bestemmingsplan ‘Achterbroek 6 en 24’ legt vast welke functies en bouwmogelijkheden zijn toegestaan binnen het plangebied. Het uitgangspunt is het bieden van een passend juridisch-planologisch kader, waarbinnen de omschreven ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt.

Aangebrachte wijzigingen:

Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage:

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage vanaf donderdag 13 oktober 2011 gedurende zes weken (tot en met woensdag 23 november 2011). U kunt het bestemmingsplan met alle bijlagen inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Als u vragen heeft of het bestemmingsplan buiten openingstijden wilt inzien, dient u een afspraak te maken. U kunt hiervoor terecht bij de afdeling VROM, tel. 0493-494888.

U kunt het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast zijn alle stukken ook als pdf-bestand op de gemeentelijke website te bekijken.

Indien u het bestemmingsplan of andere stukken op schrift wenst te ontvangen, dan worden hiervoor op grond van de legesverordening kosten in rekening gebracht.

Instellen beroep:

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Burgemeester en wethouders van Someren.

12 oktober 2011

Naar boven