Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas ter inzage

Het Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas ligt ter inzage van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 7 december 2011.

In het Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas kiezen de gemeenten Rotterdam en Zuidplas voor een wijziging van de gemeentegrens tussen de gemeenten Rotterdam en Zuidplas. De grenswijziging heeft te maken met een convenant uit 1994, waar afspraken zijn gemaakt tussen de voormalige gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle en de gemeente Rotterdam over gebiedsoverdracht. Het convenant voor de gebiedsoverdracht werd in het verleden gesloten om de realisatie van de Rotterdamse woonwijk Nesselande mogelijk te maken. In het convenant werd opgenomen dat in het overgedragen gebied een groene bufferzone moest worden gerealiseerd. Deze bufferzone zou na voltooiing weer overgedragen worden aan gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle, inmiddels Zuidplas. De grens tussen Rotterdam en Zuidplas bevindt zich in de Zevenhuizerplas. Met de aanstaande grenswijziging komt een deel van de Zevenhuizerplas en bijbehorende oevers weer terug naar de gemeente Zuidplas. Het gaat om 163 hectare gebied bestaande uit water en oeverinrichting.

Bij een wijziging van de gemeentegrenzen is de Wet algemene regels herindeling van toepassing. Omdat het een wijziging van de grens betreft waarbij het inwonertal van geen van beide gemeenten met 10% of meer zal toe- of afnemen is sprake van een grenscorrectie waarbij de raden van de betreffende gemeenten bevoegd zijn tot het nemen van een besluit.

Het gebied heeft geen inwoners. Om die reden heeft de grenswijziging geen directe gevolgen voor de inwoners van de gemeente Zuidplas en die van de gemeente Rotterdam

Waar kunt u het ontwerp inzien?

Het Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas ligt ter inzage in:

  • De stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40, zijde Doelwater, tegenover het hoofdbureau van politie, (maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur; behalve op donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur);

  • Gemeentehuis gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1, Nieuwerkerk aan den IJssel (maandag t/m donderdag 8.00-17.30 uur, vrijdag 8.00-17.00 uur).

U kunt het ontwerp ook inzien op de websites van de gemeenten Rotterdam en Zuidplas:

  • http://www.rotterdam.nl/rotterdambericht onder het kopje algemeen bekendmakingen

  • www.zuidplas.nl

Hoe formuleert u uw zienswijze?

Het is belangrijk dat uw zienswijze zo concreet mogelijk is. Dat betekent dat u direct op de inhoud van het Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas moet reageren. Reacties die niet direct betrekking hebben op de inhoud worden niet in behandeling genomen.

Zienswijze schriftelijk indienen

Uw schriftelijke zienswijze op het Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas kunt u per post indienen van 13 oktober tot en met 7 december 2011. Bij toezending per post geldt de datum van de poststempel.

U kunt uw schriftelijke reactie ondertekend opsturen naar:

Gemeente Rotterdam

T.a.v. Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas

Postbus 6699

3002 AR Rotterdam

Gemeente Zuidplas

T.a.v. Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas

Postbus 100

2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel

Vermeld in uw schriftelijke reactie in elk geval uw naam, adres, telefoonnummer en uw e-mailadres.

Vervolg

De gemeenten Rotterdam en Zuidplas zullen alle ingekomen zienswijzen verwerken tot het voorstel Herindelingsregeling grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas. Vervolgens moet Provinciale Staten deze herindelingsregeling vaststellen. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, ontvangt de Herindelingsregeling grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande – Zuidplas waarin alle zienswijzen zijn opgenomen.

Naar boven