Bestemmingsplan Oostelijke Ringweg, Beijum-zuid

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2011 het bestemmingsplan Oostelijke Ringweg, Beijum-zuid heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de reconstructie mogelijk van de aansluitingen Beijum-zuid en De Hunze op de oostelijke ringweg. De kruising wordt volledig ongelijkvloers gemaakt en krijgt de vorm van een half klaverblad.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad één wijziging in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen van 10 juni tot en met 21 juli 2011. Het betreft een vergroting van de toegestane hoogte van bouwwerken, geen gebouw zijnde, van 6 naar 8 meter.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 14 oktober 2011 tot en met 24 november 2011 ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Daar vindt u de ‘papieren versie’ als pdf-bestand onder de knop Overzicht bestemmingsplannen.

De kaart met klikbare gegevens vindt u onder de knop Naar de kaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 14 oktober tot en met 24 november 2011 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijziging, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is aangebracht.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 13 oktober 2011

Naar boven