Vaststelling bestemmingsplan ‘Oosteinde 85–87, te Moordrecht’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met de afdelingen 3.6 en 3.7 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad van Zuidplas het bestemmingsplan Oosteinde 85–87, te Moordrecht op 27 september 2011 heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 7 grondgebonden woningen en 2 appartementengebouwen. De grondgebonden woningen worden gerealiseerd langs de watergang die het plangebied scheidt van de Touwslagerij. De woningen bestaan uit twee bouwlagen en er kan optioneel een derde bouwlaag aan worden gebracht. Tegenover de grondgebonden woningen wordt een appartementengebouw gerealiseerd bestaande uit 3 woonlagen ten behoeve van 15 appartementen. Aan de Crocusstraat komt het tweede appartementengebouw. Deze biedt ruimte aan 12 appartementen.

Ter inzagelegging

Met ingang van 13 oktober ligt het vastgestelde bestemmingsplan Oosteinde 85–87, te Moordrecht gedurende zes weken (tot en met 24 november 2011 ) ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1892BPOosteinde-Va01. Het plan is ook te downloaden vanaf de FTP-server van de gemeente http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl/ onder nummer NL.IMRO.1892BpOosteinde-Va01. Op de website van de gemeente Zuidplas www.zuidplas.nl is het plan tevens als .pdf-bestand in te zien onder de button ‘plannen en projecten’, bestemmingsplannen in voorbereiding Moordrecht.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen hebben ingediend beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u geen zienswijzen hebt kunnen indienen maar wel kunt aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest of als u het niet eens bent met de gewijzigde vaststelling, kunt u ook beroep instellen. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven