Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kern Klein Zundert’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 september 2011 het bestemmingsplan ‘Kern Klein Zundert’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Omschrijving bestemmingsplan

Het plangebied van bestemmingsplan ‘Kern Klein Zundert’ bevat de bebouwde kom van Klein Zundert. De grens van het bestemmingsplan afgestemd op de grenzen van het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Aanleiding tot het opstellen van dit bestemmingsplan is het feit dat de huidige bestemmingsplannen al geruime tijd gelden en daardoor niet altijd voldoende actueel zijn. Het bestemmingsplan ‘Kern Klein Zundert’ is een conserverend plan, waarin geen ontwikkelingen zijn meegenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

In het bestemmingsplan is een aantal ambtshalve wijzigingen aangebracht. Zo is in de toelichting paragraaf 3.2 aangepast naar de huidige stand van zaken van het provinciaal beleid. Op de verbeelding zijn gemeentelijke monumenten aangeduid die inmiddels onherroepelijk zijn geworden. In artikel 11 van de regels is een sloopregeling opgenomen, zodat voorkomen kan worden dat bij het slopen van bouwwerken archeologische waarden worden aangetast. Daarnaast zijn in de toelichting en regels enkele tekstuele omissies en spelfouten gecorrigeerd.

De exacte wijzigingen zijn opgenomen in het 'Zienswijzenverslag' behorende bij het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zal samen met het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken met ingang van 13 oktober 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 23 november 2011, voor eenieder ter inzage liggen bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert).

De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan. Het digitale bestemmingsplan is rechtstreeks in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.zundert.nl onder Inwoner → Ruimtelijke procedures → Bestemmingsplannen.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, dus tot en met 23 november 2011, kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan, op basis van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), geen beroep instellen. Wel kan door eenieder beroep worden ingesteld tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven