M.e.r.-beoordelingsbesluit Noodwaterberging Groot Weijerswold

Burgemeester en wethouders van Coevorden maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.17, lid 4 van de Wet milieubeheer bekend dat de gemeenteraad op 20 september 2011 op grond van de ingediende aanmeldingsnotitie voor M.e.r.-beoordeling heeft besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld ten behoeve van de realisatie van de noodwaterberging Groot Weijerswold te Coevorden.

Het plangebied heeft globaal de volgende begrenzing:

  • de noordrand wordt begrensd door het gehucht Weijerwold en de Europaweg N863;

  • de oostkant wordt begrensd door de weg tussen het Schonnebekerdiep en de N863;

  • de zuidkant wordt begrensd door de Schoonebekerdiep, tevens de landsgrens tussen Nederland en Duitsland.

Uit de aanmeldingsnotitie voor M.e.r.-beoordeling blijkt dat noch de locatie, noch de omvang, noch de inrichting van het toekomstige noodwaterbergingsgebied aanleiding geven om nadere onderzoeken uit te voeren en die in een uitgebreide milieueffectrapportage af te wegen.

Het besluit ligt, samen met de aanmeldingsnotitie voor M.e.r.-beoordeling, met ingang van donderdag 13 oktober 2011 tot en met woensdag 23 november 2011 ter inzage tijdens de openingstijden van het Klantcontactcentrum van het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden.

Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten kantoortijden mogelijk.

Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidend besluit waartegen geen direct bezwaar en beroep openstaat (tenzij dit besluit – los van het nog vast te stellen bestemmingsplan – een belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft).

U kunt uw eventuele bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de vaststelling van het bestemmingsplan Noodwaterberging Groot Weijerswold.

Coevorden, 12 oktober 2011

Het college van b en w voornoemd,

B.J. Bouwmeester.

M.N.J. Broers.

Naar boven