Projectomgevingsvergunning Industrieweg Oost 16 te Elst

Burgemeester en wethouders besloten om omgevingsvergunning ex artikel 2.12 lid 1 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het gebruik van gronden en opstallen ten behoeve van kantoren voor het bank- en verzekeringswezen en exploitatie van onroerende goederen voor de locatie Industrieweg Oost 16 te Elst te verlenen.

Ontwikkeling en locatie

Het kantoorpand aan de Industrieweg Oost 16 te Elst staat momenteel leeg. Er is een bank die zich in dit pand wil vestigen. Hierbij is geen sprake van uitbreiding van het pand of nieuwbouw.

Het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Aam’ maakt het niet mogelijk om een kantoor ten behoeve van het bankwezen te vestigen. De omgevingsvergunning is nodig om het gebruik van het pand ten behoeve van een bank mogelijk te maken.

Overeenkomstig artikel 6.5 lid 2 Besluit omgevingsrecht gaf de raad op 28 juni 2011 een zogenaamde ‘ontwerpverklaring van geen bedenkingen’ af.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 13 oktober 2011, gedurende 6 weken, ter inzage.

De stukken zijn ook te raadplegen op

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1734.0118ELSTindwgost16-VSG1.

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://bronro.overbetuwe.nl/3EA546E5-50CD-401A-88BF-F44054468A0F/

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl, onder Wonen, verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen (o.a. bestemmingsplannen).

Bent u het niet met de omgevingsvergunning eens?

Belanghebbenden, die zich niet kunnen vinden in de verleende vergunning, kunnen een beroepschrift indienen. Een beroepschrift dient schriftelijk (niet per e-mail) te worden gericht aan de rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken, kunt u beroep instellen.

Inwerkingtreding

De vergunning treedt op vrijdag 25 november 2011 in werking, tenzij – in samenhang met een ingediend beroepschrift – een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter is ingediend.

Naar boven