Voorbereiding bestemmingsplan Legmeerpolder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen maken, gelet op artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat er een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de Legmeerpolder

Binnen het Plan van Aanpak voor de herziening van alle bestemmingsplannen in Amstelveen is dit plangebied elf waarvoor een nieuw bestemmingsplan wordt opgesteld. Het plangebied betreft het gedeelte van de droogmakerij ten zuiden van Westwijk. Het gebied wordt globaal begrensd door de Legmeerdijk, de J.C. van Hattumweg, de Bovenkerkerweg/ Zijdelweg en de bedrijventerreinen De Loeten en Amstelveen Zuid. De Meerlandenweg verdeelt de Noorderlegmeerpolder grofweg in twee gebieden. Ten westen van de Meerlandenweg is sprake van overwegend agro-industriëel gebruik door kwekerijen met omvangrijke kassencomplexen; oostelijk is het gebied een relatief open en leeg agrarisch gebied met een drietal verspreid liggende woningen.

Aangezien er in het grootste deel van het plangebied geen ontwikkelingen te verwachten zijn de komende jaren is overwegend gekozen voor de planvorm van een conserverend bestemmingsplan.

Het voorontwerp bestemmingsplan zal eind 2011/ begin 2012 gedurende vier weken ter inzage worden gelegd op www.ruimtelijkeplannen.nl, op de gemeentelijke website en op het gemeentehuis van Amstelveen (Laan Nieuwer Amstel 1). De termijn van de terinzagelegging zal voorafgaand aan de daadwerkelijke terinzagelegging gepubliceerd worden op de gemeentelijke website.

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met de afdeling ROV van de gemeente Amstelveen (mevrouw I. Termond via telefoonnummer 020-5404911)

Amstelveen, 12 oktober 2011

Naar boven