Vaststelling partiële herzieningen bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Stadhouderspark

Burgemeester en wethouders van Vught maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 29 september 2011 het bestemmingsplan ‘3e partiële herziening Stadhouderspark Vught’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De bestemmingsplanherziening ziet vooral toe op het mogelijk maken van twee nieuwe woningtypen in deelgebied Parkbos. Daarbij gaat het om vrijstaande woningen en geschakelde patiowoningen met compacte tuinen. Deze zijn beoogd op bouwvlakken waar oorspronkelijk 2/1kap- en rijenwoningen gepland stonden.

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen betreft het rechtstreeks mogelijk maken van een sport-BSO (buitenschoolse opvang) in het nieuwe clubgebouw van atletiekvereniging Prins Hendrik.

Voor de nieuwe woningtypen zijn ook enkele wijzigingen in het beeldkwaliteitplan Stadhouderspark benodigd. Daarom heeft de gemeenteraad tevens een partiële herziening van het beeldkwaliteitplan Stadhouderspark vastgesteld. Deze heeft eerder dit jaar gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan 3e partiële herziening Stadhouderspark ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen tegen de plannen ingediend. De herziening van het beeldkwaliteitplan treedt met deze publicatie van het vaststellingsbesluit in werking.

Procedure bestemmingsplan

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor iedereen van 13 oktober 2011 tot en met 23 november 2011 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de Ontvangst- en Informatiebalie van het gemeentekantoor (Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught, 9.00–30 u). U kunt ze ook digitaal bekijken op www.vught.nl/ruimtelijke-plannen .

Tijdens de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad door belanghebbenden schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht. Deze beperking geldt overigens niet ten aanzien van de wijziging die bij de vaststelling is aangebracht.

Een belanghebbende kan tevens tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

Naar boven