Ontwerp omgevingsvergunning ‘Geluidscherm A4-A20’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 6.14 van het Besluit omgevingsrecht bekend dat met ingang van 6 oktober 2011 de ontwerp omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan ter inzage ligt. De aanvraag betreft de aanleg van een geluidscherm gelegen aan de oostzijde van de A4 en de zuidzijde van de A20 vanaf de op- en afrit Schiedam West (Vijfsluizen) tot de kruising van de A20 met de Poldervaart. Het geluidscherm vormt een aanvulling op de geluidschermen welke in het kader van het ‘Tracébesluit A4 Delft-Schiedam’ worden gebouwd.

Verklaring van geen bedenkingen

De gemeenteraad van Schiedam heeft op 30 juni 2011 de activiteiten gericht op de aanleg van geluidschermen aangewezen als categorie van gevallen waarvoor bij het verlenen van een omgevingsvergunning geen verklaring van geen bedenkingen van de raad vereist.

Crisis- en herstelwet

Op de besluitvorming inzake de aanvraag om omgevingsvergunning is gelet op het bepaalde in artikel 1.1, eerste lid van de Crisis- en herstelwet afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning, ruimtelijke onderbouwing en de bijbehorende stukken liggen vanaf 6 oktober 2011 gedurende 6 weken ter inzage in het Klant Contact Centrum, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is van maandag tot en met vrijdag zonder afspraak geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Met afspraak is het Klant Contact Centrum op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. De stukken zijn tevens digitaal raad te plegen via de website van de gemeente (www.schiedam.nl).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen ten aanzien van de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Schiedam, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het Omgevingsloket van het Klant Contact Centrum.

Naar boven