Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Grindweg 150b te Munnekeburen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 19 september 2011 het bestemmingsplan Grindweg 150b te Munnekeburen ongewijzigd heeft vastgesteld.

De ontwikkeling is gericht op een nieuw te bouwen woning direct naast de bestaande woning op Grindweg 152 te Munnekeburen, aansluitend aan de lintbebouwing ongeveer 300 meter ten noorden van de bebouwde kom van het dorp Scherpenzeel. Het betreft het perceel kadastraal bekend gemeente Oudetrijne sectie K perceelnummer 211 (ged.).

De locatie heeft momenteel een agrarische bestemming in het bestemmingsplan Buitengebied. Ingevolge het bestemmingsplan is op het perceel momenteel geen bebouwing mogelijk.

Naast het bovenstaande voorziet het bestemmingsplan in het opheffen van de bouwmogelijkheden op een perceel gelegen achter het agrarisch bedrijf op de Grindweg 170 te Scherpenzeel, kadastraal bekend gemeente Oudetrijne sectie K perceelnummer 213 (ged). Op grond van het huidige bestemmingsplan Buitengebied is het op dit onbebouwde perceel bij recht mogelijk een nieuwe woning te bouwen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 6 oktober 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt hiervoor gedurende de openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook is het bestemmingsplan met bijbehorende stukken te raadplegen via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimteljkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maakte, beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven