Vaststelling Structuurvisie Heerhugowaard ‘Stad van Kansen’ 2020

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 13 september 2011 de Structuurvisie Heerhugowaard ‘Stad van Kansen’ 2020 vastgesteld.

Deze structuurvisie behelst de uitgangspunten en richtlijnen voor de ruimtelijke ontwikkeling van Heerhugowaard. Op 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) van kracht geworden. De structuurvisie is een (wettelijk verplichte) brede visie op de toekomst van de gemeente en vormt het kader voor alle ruimtelijke ontwikkelingen.

De structuurvisie geeft richting aan zowel de wijze waarop delen van het gemeentelijk grondgebied worden ontwikkeld, als aan de eisen die daaraan worden gesteld.

In de structuurvisie komen de ambities van de verschillende beleidsterreinen samen. De doelen en wensen worden vervolgens vertaald in een uitvoeringsprogramma.

Deze nieuwe structuurvisie is een actualisering van het Structuurbeeld Heerhugowaard 2005–2015.

Het doel van de structuurvisie is het schetsen van de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Heerhugowaard voor de komen 10 tot 15 jaar. Het behelst een visie op zowel het stedelijk als het buitengebied van de gemeente. De structuurvisie is een basis voor het beleid en de projecten die de komende jaren op het gebied van wonen, economie en werkgelegenheid, mobiliteit, voorzieningen, groen, water en milieu worden ontwikkeld.

Vanwege de wederzijdse raakvlakken is gelijktijdig met de vaststelling van de structuurvisie ook het Masterplan Voorzieningen 2010–2025 door de raad vastgesteld.

De Structuurvisie is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.heerhugowaard.nl alsmede via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heerhugowaard, 6 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven