Publicatie Intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan Milhezerweg 74

De gemeenteraad stelde op 29 juni het bestemmingsplan Milhezerweg 74 gewijzigd vast.

Bij besluit van 2 augustus 2011 gaven Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant (GS) vervolgens een reactieve aanwijzing op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), elektronisch vastgelegd bij besluit van 2 augustus 2011.

Wij maakten de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit op 18 augustus 2011 bekend. De consequentie van de reactieve aanwijzing is dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in stand blijft voor de onderdelen die zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit van GS.

GS besloten op 27 september 2011 hun aanwijzingsbesluit van 2 augustus 2011 in te trekken.

De gedeeltelijke intrekking heeft betrekking op de bevordering van ruimtelijke kwaliteit, het betreft hier de bestemmingen ‘Tuin’, ‘Verkeer’ en ‘Wonen’.

Nu GS op 27 september 2011 hun reactieve aanwijzing hebben ingetrokken betekent dit dat de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Milhezerweg 74 alsnog in stand is gebleven. Conform artikel 3:8 lid 3 van de Wro maken wij dit bekend.

Ter inzage

De intrekking van het aanwijzingsbesluit van GS, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Milhezerweg 74 en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 7 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis en zijn ook digitaal te raadplegen via onze website www.deurne.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Rechtsbescherming bestemmingsplan

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan, die door de intrekking van het aanwijzingsbesluit, alsnog in stand zijn gebleven.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van de onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan, die door de intrekking van het aanwijzingsbesluit, alsnog in stand zijn gebleven niet. De onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan, die door de intrekking van het aanwijzingsbesluit, alsnog in stand zijn gebleven treden in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met J. de Greef van de afdeling Economie via ons algemene telefoonnummer: 0493-387711.

Naar boven