Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Bakenhof’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Bakenhof’

met ingang van 6 oktober 2011 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 6 oktober 2011 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.759-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.759-0201

Plangebied

Het plangebied betreft een kleinschalig bedrijventerrein dat ligt in het oosten van Arnhem-Zuid, ten westen van de Pleyroute en ten zuiden van de Rijn. Behalve het bedrijventerrein liggen ook de gevangenis aan de Ir. Molsweg en de woningen aan de Bakenhofweg in het plangebied.

Doel

Voornaamste doel is het vorige en verouderde bestemmingsplan voor dit gebied te actualiseren. De verplichting daartoe is in de Wet ruimtelijke ordening vastgelegd. Uitgangspunt daarbij is dat de bestaande (juridische) situatie wordt vastgelegd. De huidige functies en bebouwings(mogelijkheden) uit het vorige plan worden in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast zijn verleende vrijstellingen van het vorige bestemmingsplan ook opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan.

Ter inzagelegging

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw G. Paling, tel. nr.: 026-3774105 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 5 oktober 2011

Naar boven