Informatiebijeenkomst Ontwikkeling Oude Vaartweg

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Oegstgeest kennis dat zij het voornemen hebben, een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied Oude Vaartweg.

Aan de Oude Vaartweg worden kleinschalige kantoorunits en lichte bedrijvigheid beoogd. In het bestemmingsplan De Morsebel en Klinkenbergerplas heeft de gemeenteraad de locatie bestemd voor Groen. De provincie Zuid Holland heeft goedkeuring onthouden aan dit plandeel, omdat het provinciaal beleid de gronden bestemde voor Bedrijventerrein. Gemeente Oegstgeest wil door middel van het opstellen van een bestemmingsplan, de verdere ontwikkeling van de gronden door de eigenaars mogelijk maken.

Door middel van een informatiebijeenkomst zult u door de grondeigenaars geïnformeerd worden over de beoogde ontwikkeling. Tevens is er de gelegenheid voor u om vragen te stellen en uw wensen naar voren te brengen. Deze informatiebijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 10 oktober 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. Na de informatiebijeenkomst, zal in de raad van 24 november de locatiestudie naar alle waarschijnlijkheid worden behandeld. Daarna zal worden gestart met het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan.

Als het voorontwerp gereed is wordt dit onder andere gepubliceerd in de Oegstgeester Courant. Het voorontwerpbestemmingsplan zal dan gedurende zesweken ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Oegstgeest en zal ook te vinden zijn op de website van de gemeente. Gedurende de termijn van ter inzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan kan eenieder een inspraakreactie kenbaar maken.

Wij willen graag weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. U kunt bij voorkeur via wijkgesprek@oegstgeest.nl aangeven met hoeveel personen u komt. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdelingRuimtelijke Ordening van de gemeente Oegstgeest (tel. 071 51 91 793).

Overeenkomstig artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Naar boven