Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning project ‘realisatie van een entreehal met liftenhal en horecagebouw Kasteelruïne’ aan het Grendelplein 13 te Valkenburg

Burgemeester en wethouders van Valkenburg a/d Geul maken bekend dat voor het project ‘realisatie van een entreehal met liftenhal en horecagebouw Kasteelruïne’ aan het Grendelplein 13 te Valkenburg, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1. besluit van de gemeenteraad van 26 september 2011 tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Entree- en horecagebouw Kasteelruïne’ en

  • 2. besluit van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2011 tot het verlenen van omgevingsvergunning voor het project ‘realisatie van een entreehal met liftenhal en horecagebouw Kasteelruïne’ aan het Grendelplein 13 te Valkenburg. De aanvraag omgevingsvergunning is ingediend door de heer F.A.H. Silverentand, namens de Stichting kasteel van Valkenburg (correspondentieadres: Grendelplein 13, 6301 BS te Valkenburg). De aanvraag heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend gemeente VKB01, sectie A, nummers 3028, 3029 en 619 en plaatselijk bekend Grendelplein 13, 6301 BS te Valkenburg en is geregistreerd onder zaaknummer 907. Het besluit heeft betrekking op de volgende activiteiten:

    • bouwen, artikel 2.1, lid 1, sub a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo);

    • uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan (of voorbereidingsbesluit) is bepaald, artikel 2.1, lid 1, sub b Wabo;

    • gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan (i.v.m. bouwen op ondergronds gangenstelsel), artikel 2.1, lid 1, sub c Wabo;

    • slopen, verstoren, verplaatsen of in enig opzicht wijzigen van een beschermd monument of laten gebruiken van een beschermd monument op een wijze waardoor het wordt ontsierd of in gevaar gebracht, artikel 2.1, lid 1, sub f Wabo;

    • slopen van een bouwwerk in een beschermd stads- of dorpsgezicht, artikel 2.1, lid 1, sub h Wabo;

    • slopen van een bouwwerk, artikel 2.2, lid 1, sub a Wabo;

    • een houtopstand vellen of doen vellen, artikel 2.2, lid 1, sub g Wabo;

De wijziging van het bestemmingsplan heeft betrekking op de ambtshalve reden om artikel 4.3.3 van het ontwerp bestemmingsplan gedeeltelijk te wijzigen door de zin: ‘De in 4.3.1 genoemde vergunning kan slechts worden verleend na overlegging van een vergunning van de Minister van OCW volgens artikel 11 Monumentenwet 1988’ geheel weg te laten.

Op deze besluiten is de coördinatieregeling van toepassing van artikel 3.30 van de Wro. Dit volgt uit het raadsbesluit van 30 mei 2011, bekendgemaakt 22 juni 2011 waarbij is bepaald dat de voorbereiding/besluitvorming van besluiten als de onderhavige gecoördineerd plaatsvindt. De betreffende ontwerpbesluiten zijn bekendgemaakt op 29 juni 2011.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlenen van de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 6 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Wonen van het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul.

Bestemmingsplan

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiertoe kunt u gebruik maken van de volgende link:

http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0994.2010BP003-VA01

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl onder het menu Wonen en Leven/Ruimtelijke Plannen

De bronbestanden van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de volgende website:

http://ro.valkenburg.nl/indexer.xml?planidn= NL.IMRO.0994.2010BP003-VA01

De Vrom-Inspectie en Gedeputeerde Staten van Limburg hebben geen aanwijzing gegeven m.b.t. het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Beroepsmogelijkheid

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunningen) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht.

  • eenieder tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlenen van omgevingsvergunning treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven