Bestemmingsplan Buitensluis locatie Oranjewijk fase 3 Numansdorp vastgesteld en omgevingsvergunning verleend

Het bestemmingsplan Buitensluis locatie Oranjewijk fase 3 Numansdorp en de omgevingsvergunning zijn op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en worden gelijktijdig bekendgemaakt.

Burgemeester en wethouders van Cromstrijen maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 september 2011 besloot het bestemmingsplan Buitensluis locatie Oranjewijk fase 3 Numansdorp vast te stellen.

Woonstichting HW Wonen startte met de herstructurering van het plangebied de Oranjewijk in Numansdorp, omdat de woningen bouwkundig niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. De herstructurering vindt plaats in drie fasen, waarbij het nu aan de orde zijnde plan fase 3 betreft. Het voorliggende plan voorziet in de afbraak van 51 woningen en het realiseren van 12 eengezinswoningen en 37 seniorenwoningen. Meer informatie over de herstructurering van de Oranjewijk in Numansdorp vindt u op www.cromstrijen.nl → Bouwen en wonen → Projecten.

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders verleenden op 5 oktober 2011 een omgevingsvergunning voor het oprichten van 49 woningen en de aanleg van 5 inritten.

Ter inzage legging

Van10 oktober tot en met 20 november 2011 ligt het bestemmingsplan Buitensluis locatie Oranjewijk fase 3 Numansdorp en de gecoördineerde omgevingsvergunningen inclusief de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Servicecentrum. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen de hiervoor genoemde besluiten door belanghebbenden die tijdig een zienswijze indienden en belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht, een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie bovenstaand adres). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Ingevolge artikel 8.3 lid 1 Wro worden beide besluiten voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Naar boven