Gemeente Ede: Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Harnsesteeg 9 te Bennekom’

Van donderdag 6 oktober tot en met woensdag 16 november 2011 liggen de volgende op 29 september 2011 door de raad vastgestelde bestemmingsplannenter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede:

  • Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Vijfsprongweg 4 te Lunteren en Harderwijkerweg 35 te Harskamp’

  • Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Harnsesteeg 9 te Bennekom’

De plannen en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via:

http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Ter plaatse van de percelen Vijfsprongweg 4 en Harderwijkerweg 35 bestaat het voornemen de agrarische aanduidingen te wijzigen in de bestemming ‘wonen’. Het plan is op deze locaties de agrarische activiteiten te beëindigen en de agrarische opstallen te slopen. In totaal vindt er sloop van meer dan 1000 m2 aan opstallen plaats. Hiervoor in de plaats wordt uitsluitend op het perceel Vijfsprongweg 4 één woning toegevoegd.

Ter plaatse van het perceel Harnsesteeg 9 bestaat het voornemen de agrarische aanduiding te wijzigen in de bestemming ‘wonen’. Het plan is op deze locatie de agrarische activiteiten te beeíndigen en de agrarische opstallen te slopen. In totaal vindt er sloop van meer dan 1000 m2 aan opstallen plaats. Hiervoor in de plaats wordt op het perceel één woning toegevoegd.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen tegen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Naar boven