Ontwerpbestemmingsplan Scheermanlocatie (Molenveld) te Moergestel en ontwerpbeschikking hogere grenswaarde ter inzage

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van de gemeente Oisterwijk maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Scheermanlocatie is opgesteld. Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen op de hoek De Scheerman − Schoolstraat in Moergestel, en staat bekend als het ‘molenveldje’.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw van 15 aaneengebouwde grondgebonden starterswoningen mogelijk. Aan de noordzijde van het veldje worden 8 woningen gepland, en aan de oostzijde 7 woningen. In de noordoosthoek van het plangebied worden 22 parkeerplaatsen aangelegd. De openbare ruimte wordt ingericht als speelveld en vormt een groene entree naar het dorp.

Ontwerpbeschikking hogere grenswaarde ter inzage

De geluidsbelasting als gevolg van de A58 op de gevels van de toekomstige woningen overschrijdt de in de Wet geluidhinder (Wgh) omschreven voorkeursgrenswaarde. Het college van Oisterwijk is voornemens om op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan Scheermanlocatie en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met de onderliggende stukken liggen vanaf vrijdag 7 oktober 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op de volgende locaties:

  • de Centrale Publieksbalie in het gemeentekantoor, De Lind 44 te Oisterwijk. De stukken kunnen hier elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur, op woensdag tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur worden ingezien. U kunt ook een afspraak maken voor inzage buiten kantooruren. U kunt hiervoor bellen met 013 5291311.

  • De bibliotheek van Moergestel aan het St. Jansplein 5a te Moergestel. Het plan kan hier tijdens de openingstijden (maandag, woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 14.00 uur tot 20.00 uur) worden ingezien.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd op onze website www.oisterwijk.nl of op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kan digitaal worden geraadpleegd op onze website www.oisterwijk.nl

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingbestemmingsplan

Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt kan iedereen zijn zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Dit kan (bij voorkeur) schriftelijk bij de gemeenteraad van Oisterwijk, Postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk. Een mondelinge zienswijze kunt u indienen bij de heer Michel van der Meer, van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling (telefoonnummer 013-5291311).

Indienen zienswijzen ontwerpbeschikking hogere grenswaarde

Gedurende de periode dat de ontwerpbeschikking ter inzage ligt kunnen belanghebbenden een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde indienen. Dit kan (bij voorkeur) schriftelijk bij het college van Burgemeester en wethouders van gemeente Oisterwijk, Postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk. Een mondelinge zienswijze kunt u indienen bij de heer Michel van der Meer, van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling (telefoonnummer 013-5291311).

6 oktober 2011

Het college van Oisterwijk.

Naar boven