Bestemmingsplan ‘Rogat − Vrachtwagenparkeerplaats’

Burgemeester en wethouders van Meppel maken bekend dat de gemeenteraad op 22 september 2011 het bestemmingsplan ‘Rogat − Vrachtwagenparkeerplaats’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen op de hoek van de Industrieweg en de Hessenweg te Rogat. In het bestemmingsplan zijn de veiligheidscontouren van het LPG reservoir en het LPG vulpunt van het tankstation BrandOil vastgelegd. Daarnaast is een juridisch-planologische regeling opgenomen voor de onlangs gerealiseerde bewaakte vrachtwagenparkeerplaats.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van6 oktober tot en met 16 november 2011 ter inzage in het Stadskantoor, Grote Oever 26 te Meppel. De openingstijden daarvan zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en tevens op vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Het plan (planverbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan ook worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Meppel. Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het bestemmingsplan ‘Rogat − Vrachtwagenparkeerplaats’ raadplegen.

Beroep

Van 6 oktober tot en met 16 november 2011 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Rogat − Vrachtwagenparkeerplaats’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad betreffende de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Meppel, 5 oktober 2011

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven