Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten locatie Kerkstraat 87/89

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad van de gemeente Brunssum op 20 september 2011 hun voorlopig aanwijzingsbesluit van 12 juli 2011 heeft bestendigd en besloten heeft om het perceel kadastraal bekend gemeente Brunssum sectie D nr. 449 (gedeeltelijk), plaatselijk bekend Kerkstraat 87/89 op grond van artikel 5 Wvg aan te wijzen, waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het betreffende gedeelte grond is gelegen in het Masterplan Brunssum Centrum en meer specifiek in de omgeving het Ei-Winkelhart. Dit gebied is aangeduid als herontwikkelingsgebied/moderniseringsgebied waarin een gewijzigde stedenbouwkundige structuur wordt beoogd met een andere bebouwingssituering en -oriëntatie, gewijzigde gebruiksindelingen en nieuwe infrastructuur, bestemd voor detailhandel, woondoeleinden op bovenverdiepingen, en verkeers- en parkeervoorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken. Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken is het voorontwerpbestemmingsplan ‘Doorsteek Centrum’ in procedure gebracht.

Het betreffende gedeelte grond is nader aangegeven op de bij het aanwijzingsbesluit behorende kadastrale tekening met nummer Wvg 2011_203 met de daarbij behorende percelenlijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 4 juli 2011.

Om te voldoen aan artikel 7 Wvg ligt het besluit van de raad tezamen met het raadsvoorstel en verder bijbehorende bijlagen, bevattende kadastrale kaarten en een lijst met daarop de aangewezen percelen alsmede de overige relevante gegevens, met ingang van 6 oktober 2011 voor eenieder gedurende de openingstijden kosteloos ter inzage bij het Loket Vergunningen op de begane grond van het Bestuurscentrum (Lindeplein 1).

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Het raadsbesluit is gepubliceerd in de Staatscourant van 5 oktober 2011. Eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen gronden dienen, wanneer zij hun percelen dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Brunssum te koop aan te bieden.

Bezwaar en beroep

Tegen het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad staat bezwaar en vervolgens beroep open ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (verder 'Awb').

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na dagtekening van deze bekendmaking, ofwel met ingang van 6 oktober 2011, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Brunssum, postbus 250, 6440 AG Brunssum.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Indien bezwaar is gemaakt en indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Maastricht.

Reeds ingediend bezwaar

Diegenen, die tegen het voorlopige aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders van 12 juli 2011 betreffende het vestigen van het voorkeursrecht met betrekking tot bovengenoemde locaties reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar, dat tegen bovengenoemd besluit van burgemeester en wethouders gericht was, wordt thans geacht gericht te zijn tegen het raadsbesluit.

Brunssum, 5 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Brunssum.

Naar boven