Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder voor projectbesluit Zandvaart 17 te Breezand

Er is een projectbesluit ex artikel 3.10 Wet ruimelijke ordening in procedure gebracht voor het mogelijk maken van de bouw van een woning op perceel Zandvaart 17 te Anna Paulowna.

Nieuwe woningen en andere geluidgevoelige gebouwen die binnen de zone van een weg liggen, moeten in principe op zodanige afstand van de weg liggen dat de geluidsbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt). Uit onderzoek blijkt dat als gevolg van het verkeer op de Zandvaart een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde optreedt.

Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om dit geval een hogere waarde voor geluid vast te stellen.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit, met bijbehorende stukken, ligt vanaf 6 oktober 2011 tot 17 november 2011 ter inzage bij de balie van het gemeentehuis van Anna Paulowna, De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. U kunt hier ook een afspraak maken om de stukken buiten de openingstijden in te zien.

Zienswijze

gedurende de periode van terinzageligging kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

  • schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Anna Paulowna, Postbus 8, 1760 AA in Anna Paulowna;

  • mondeling, voor het indienen van een mondelinge zienswijze is het wenselijk vooraf een afspraak te maken. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de sector Grondgebiedzaken, (0223) 53 61 09.

Wij wijzen erop dat beroep tegen het te nemen besluit te zijner tijd in principe alleen kan worden ingediend door een belanghebbende indien overeenkomstig het bovenstaande tijdig een zienswijze naar aanleiding van het ontwerp van het besluit is ingebracht, tenzij kan worden aangetoond dat men belanghebbende is en redelijkerwijs niet in staat is geweest dit te doen.

Anna Paulowna, 5 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Anna Paulowna,

A.J. Pennink,

burgemeester.

M.H.A. Hazebroek,

secretaris.

Naar boven