Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oudemirdum-Huningspaed 21’

Burgemeester en wethouders van Gaasterlân-Sleat maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 september 2011 het bestemmingsplan ‘Oudemirdum-Huningspaed 21’ ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld.

Tegen het ontwerp-bestemmingsplan waren geen zienswijzen ingediend.

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2004 en heeft betrekking op het perceel Huningspaed 21 te Oudemirdum.

Op dit perceel is een paardenopfokbedrijf met een KI-tak gevestigd.

Met het bestemmingsplan wordt beoogd een regeling te treffen die het mogelijk maakt dat ten behoeve van dit bedrijf een tweede -inpandige- bedrijfswoning wordt toegestaan.

Het raadsbesluit ligt met het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf vrijdag 7 oktober 2011 gedurende 6 weken (tot en met 17 november 2011) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Gaasterlân-Sleat, Dubbelstraat 1 te Balk (Centrale Klantenbalie).

Ook is het bestemmingsplan in te zien op de website van de gemeente (www.gaasterlan-sleat.nl) onder Wonen en leven/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Alleen een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om gedurende de terinzagelegging van het ontwerp-bestemmingsplan een zienswijze bij de raad in te dienen, kan gedurende de termijn dat het vastgestelde plan ter inzage ligt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling voornoemd (adres idem), waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist. Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Balk, 6 oktober 2011

Naar boven