Kennisgeving ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Reddingsposten Noordzeestrand

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 1 september 2011 vastgestelde bestemmingsplan Reddingsposten Noordzeestrand van 10 oktober 2011 tot en met 21 november 2011 ter inzage ligt. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Plangebied

Op het Noordzeestrand binnen de gemeente Schouwen-Duiveland zijn momenteel drie reddingsposten gelegen. Deze staan in het hoogseizoen bij de locaties Westenschouwen, Jan van Renesseweg en Wilhelminahoeve. Het is de bedoeling het aantal reddingposten uit te breiden naar vier. De nieuwe locatie bevindt zich bij de Brouwersdam. Daarnaast ziet het plan op de jaarrond aanwezigheid van de reddingsposten. De voorgenomen ontwikkeling is onderdeel van het Euregioproject ‘120 kilometer kustkwaliteit’.

Motivering

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 28-03-2011 tot en met 08-05-2011 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage.

Reageren

Van 11 oktober 2011 tot en met 21 november 2011 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

  • die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 22 november 2011.

Zierikzee, 7 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland.

Naar boven